" Αποδέχομαι αυτό το βραβείο για λογαριασμό όλων των καλών δασκάλων που έχω γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια. Όλων των δασκάλων που πάσχισαν να οικοδομήσουν σχέσεις με τους μαθητές τους. Σχέσεις βασισμένες στην τιμή. Άνδρες και γυναίκες που δεν ήταν ποτέ εφησυχασμένοι, που πάντοτε, στην αδιάκοπη προσπάθεια τους να προσδιορίσουν και να επαναπροσδιορίσουν την σημασία της λέξης «Παιδεία» έθεταν ερωτήματα. Ο «Δάσκαλος της Χρονιάς» δεν είναι ο καλύτερος δάσκαλος. Οι καλοί δάσκαλοι είναι πολύ χαμηλών τόνων για να γίνουν εύκολα αντιληπτοί. Ο «Δάσκαλος της Χρονιάς» όμως, είναι ένας σημαιοφόρος, ένα σύμβολο γι’ αυτούς τους αφανείς ήρωες που πρόθυμα αφιερώνουν τη ζωή τους στα παιδιά. Η διάκριση αυτή τους ανήκει εξ’ ίσου. " Απόσπασμα από ομιλία του John Taylor Gatto το 1990 στη Νέα Υόρκη (Βλέπε σχετικό άρθρο http://bit.ly/19z7T7G )


 

img1

Το Fraunhofer IIS (Institute for Integrated Circuits- Γερμανία) προσάρμοσε το λογισμικό εντοπισμού/ ανάλυσης προσώπου SHORE για χρήση στο Google Glass, δημιουργώντας – σύμφωνα με ανακοίνωση του ινστιτούτου- την πρώτη εφαρμογή του είδους της.

Με τη βοήθεια της ενσωματωμένης κάμερας του Glass, η εφαρμογή εντοπίζει/ ανιχνεύει τα πρόσωπα των ανθρώπων γύρω και «διαπιστώνει» τα συναισθήματά τους αναλύοντας τις εκφράσεις τους. Όπως υπογραμμίζεται, όλοι οι υπολογισμοί γίνονται σε πραγματικό χρόνο από τη CPU του συστήματος, ενώ τα δεδομένα της εικόνας ποτέ δεν φεύγουν από τη συσκευή.

«Η νέα εξέλιξη από το Fraunhofer IIS είναι το πρώτο λογισμικό αναγνώρισης συναισθημάτων στον κόσμο που λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο με το Google Glass. Aυτό ανοίγει ένα ολόκληρο νέο φάσμα νέων έξυπνων εφαρμογών για γυαλιά, περιλαμβανομένων βοηθημάτων επικοινωνίας για ανθρώπους με διαταραχές όπως ο αυτισμός, πολλοί εκ των οποίων έχουν πρόβλημα στην ερμηνεία συναισθημάτων μέσω εκφράσεων του προσώπου» αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση του ινστιτούτου.

Οι πληροφορίες θα μπορούσαν να προβάλλονται στο οπτικό πεδίο του χρήστη, ενώ για άτομα με προβλήματα όρασης θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια με πληροφορίες σε audio σχετικά με τα άτομα στο περιβάλλον τους. Επίσης, εκμεταλλευόμενο τη δυνατότητα αναγνώρισης φύλου και υπολογισμού ηλικίας, το λογισμικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εφαρμογές, όπως interactive παιχνίδια ή αναλύσεις αγοράς.

Το πρόγραμμα SHORE αποτελεί καρπό ετών έρευνας και ανάπτυξης πάνω στον τομέα των «έξυπνων» συστημάτων. Όπως υπογραμμίζει το ινστιτούτο, το λογισμικό επιτρέπει τον εντοπισμό αντικειμένων και προσώπων, καθώς και λεπτομερείς αναλύσεις εκφράσεων- ενώ είναι δυνατή η προσαρμογή του στα δεδομένα σχεδόν κάθε πλατφόρμας και λειτουργικού συστήματος, ειδικά σε φορητές συσκευές όπως τα tablets και τα smartphones.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/techscience

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: