" Αποδέχομαι αυτό το βραβείο για λογαριασμό όλων των καλών δασκάλων που έχω γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια. Όλων των δασκάλων που πάσχισαν να οικοδομήσουν σχέσεις με τους μαθητές τους. Σχέσεις βασισμένες στην τιμή. Άνδρες και γυναίκες που δεν ήταν ποτέ εφησυχασμένοι, που πάντοτε, στην αδιάκοπη προσπάθεια τους να προσδιορίσουν και να επαναπροσδιορίσουν την σημασία της λέξης «Παιδεία» έθεταν ερωτήματα. Ο «Δάσκαλος της Χρονιάς» δεν είναι ο καλύτερος δάσκαλος. Οι καλοί δάσκαλοι είναι πολύ χαμηλών τόνων για να γίνουν εύκολα αντιληπτοί. Ο «Δάσκαλος της Χρονιάς» όμως, είναι ένας σημαιοφόρος, ένα σύμβολο γι’ αυτούς τους αφανείς ήρωες που πρόθυμα αφιερώνουν τη ζωή τους στα παιδιά. Η διάκριση αυτή τους ανήκει εξ’ ίσου. " Απόσπασμα από ομιλία του John Taylor Gatto το 1990 στη Νέα Υόρκη (Βλέπε σχετικό άρθρο http://bit.ly/19z7T7G )


Minecraft Microsoft

 

Η εκπαίδευση της επιστήμης των υπολογιστών μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά στην αξιοποίηση ευκαιριών, αρκεί να υπάρχει επαρκής πρόσβαση και ενθάρρυνση στη γνώση. Ταυτόχρονα, οι δεξιότητες του 21ου αιώνα καθιστούν τα τεχνολογικά εργαλεία πολύτιμο «συστατικό» για την εκπαίδευση και την επαγγελματική εξέλιξη των νέων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Microsoft Ελλάς διοργανώνει το ”Microsoft Coding Adventure Class”, ένα δίωρο βιωματικό εργαστήρι εκμάθησης προγραμματισμού και χρήσης ψηφιακών μέσων επικοινωνίας στην τάξη ( Skype in the classroom). Μικροί και μεγάλοι μαθητές, μέσα από τη «γνωριμία» τους με τους πρωταγωνιστές του δημοφιλούς παιχνιδιού Minecraft, Steve και Alex, καθώς και άλλων διαδραστικών παιχνιδιών, θα «ταξιδέψουν» σε ένα ανεξερεύνητο ψηφιακό περιβάλλον, μέσω της δημιουργίας κώδικα. Στόχος της δράσης είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους ικανότητες και να εξελίξουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την κριτική και αναλυτική τους σκέψη.

Από την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, το “Microsoft Coding Adventure Class” ανοίγει τις πόρτες του σε σχολεία, γονείς και παιδιά, το οποίο θα διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Microsoft Ελλάς (Λεωφ. Κηφισίας 221- Μαρούσι).

Καθημερινά από τις 9:00-11:00 π.μ., η Microsoft Ελλάς θα υποδέχεται μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00-12:00μ.μ. θα είναι ανοιχτό σε παιδιά και γονείς.

Η πρωτοβουλία “Microsoft Coding Adventure Class” πραγματοποιείται στα πλαίσια της φετινής καμπάνιας «Ώρα του Κώδικα» (Hour of Code), η οποία έχει προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας για την Επιστήμη της Πληροφορικής, στις 7-13 Δεκεμβρίου 2015 σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση “Code.org”. Στόχος είναι να ενθαρρύνει εκατομμύρια μαθητές από όλο τον κόσμο να δοκιμάσουν τις δεξιότητες τους στον προγραμματισμό παρακολουθώντας Μία Ώρα Κώδικα, μέσα από ευέλικτα και διαδραστικά μαθήματα, τα οποία είναι σχεδιασμένα για όλες τις ηλικίες και για όλα τα επίπεδα γνώσης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και κράτηση θέσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Aγγελική Σταμέλου
Citizenship Specialist
Microsoft Hellas
Tel.: + 30 211 12 06 089
email: a-anstam@microsoft.comή στην παρακάτω διεύθυνση :  http://www.microsoft.com/el-gr/citizenship-greece/coding

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: