" Αποδέχομαι αυτό το βραβείο για λογαριασμό όλων των καλών δασκάλων που έχω γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια. Όλων των δασκάλων που πάσχισαν να οικοδομήσουν σχέσεις με τους μαθητές τους. Σχέσεις βασισμένες στην τιμή. Άνδρες και γυναίκες που δεν ήταν ποτέ εφησυχασμένοι, που πάντοτε, στην αδιάκοπη προσπάθεια τους να προσδιορίσουν και να επαναπροσδιορίσουν την σημασία της λέξης «Παιδεία» έθεταν ερωτήματα. Ο «Δάσκαλος της Χρονιάς» δεν είναι ο καλύτερος δάσκαλος. Οι καλοί δάσκαλοι είναι πολύ χαμηλών τόνων για να γίνουν εύκολα αντιληπτοί. Ο «Δάσκαλος της Χρονιάς» όμως, είναι ένας σημαιοφόρος, ένα σύμβολο γι’ αυτούς τους αφανείς ήρωες που πρόθυμα αφιερώνουν τη ζωή τους στα παιδιά. Η διάκριση αυτή τους ανήκει εξ’ ίσου. " Απόσπασμα από ομιλία του John Taylor Gatto το 1990 στη Νέα Υόρκη (Βλέπε σχετικό άρθρο http://bit.ly/19z7T7G )


ETHNIKOS_DIALOGOS_GIA_THN_PAIDEIAUpdate 2016:

Ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος για την Παιδεία  έχει τον δικό του ιστότοπο ( http://dialogos.minedu.gov.gr/ ),

Ενδιάμεση έκθεση του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνη Λιάκου για τα ως τώρα πεπραγμένα

 Οι  37 αλλαγές στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης που απαρρίθμισε σε ρεπορτάζ του το www.esos.gr  στα κείμενα προτάσεων των Επιτροπών του Εθνικού Διαλόγου.

Η «Φυσική Τοπολογία» διάβασε δεκάδες σχόλια αναγνωστών σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες.

Συμπέρασμα: Αντιφατικά σχόλια και  …….πραγματικός  «αλληλοσπαραγμός» , γονέων,εκπαιδευτικών διαφόρων βαθμίδων,Υπουργών, μεταρρυθμιστών, και κάθε λογής διανοουμένων και μή.

Η ταπεινή πρόταση της  «Φυσικής Τοπολογίας»  :

Αν θέλετε να πάει μπροστά η χώρα , κρατείστε τα τρία Υπουργεία,        Εξωτερικών, Άμυνας και Παιδείας μακριά από την Πολιτική.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: