" Αποδέχομαι αυτό το βραβείο για λογαριασμό όλων των καλών δασκάλων που έχω γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια. Όλων των δασκάλων που πάσχισαν να οικοδομήσουν σχέσεις με τους μαθητές τους. Σχέσεις βασισμένες στην τιμή. Άνδρες και γυναίκες που δεν ήταν ποτέ εφησυχασμένοι, που πάντοτε, στην αδιάκοπη προσπάθεια τους να προσδιορίσουν και να επαναπροσδιορίσουν την σημασία της λέξης «Παιδεία» έθεταν ερωτήματα. Ο «Δάσκαλος της Χρονιάς» δεν είναι ο καλύτερος δάσκαλος. Οι καλοί δάσκαλοι είναι πολύ χαμηλών τόνων για να γίνουν εύκολα αντιληπτοί. Ο «Δάσκαλος της Χρονιάς» όμως, είναι ένας σημαιοφόρος, ένα σύμβολο γι’ αυτούς τους αφανείς ήρωες που πρόθυμα αφιερώνουν τη ζωή τους στα παιδιά. Η διάκριση αυτή τους ανήκει εξ’ ίσου. " Απόσπασμα από ομιλία του John Taylor Gatto το 1990 στη Νέα Υόρκη (Βλέπε σχετικό άρθρο http://bit.ly/19z7T7G )


Η τεχνολογία αλλάζει διαρκώς τον κόσμο μας, μεταμορφώνοντας το παρόν και διαμορφώνοντας το μέλλον. Σε αντίθεση μάλιστα με το πρόσφατο παρελθόν, οι ρυθμοί του ψηφιακού μετασχηματισμού  δείχνουν να επιταχύνονται, μετά και τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν με την πανδημία της COVID-19.

Έτσι, σε 20 χρόνια οι δουλειές μας δεν θα είναι καν ίδιες. Η αυτοματοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαλείψουν πολλά επαγγέλματα και άλλα θα αλλάξουν άρδην. 

Οι προβλέψεις και εκτιμήσεις κυμαίνονται από υπεραισιόδοξες έως εξαιρετικά δυσοίωνες. Οι υποστηρικτές της πρώτης κατηγορίας προβλέπουν ότι η αυτοματοποίηση θα επιτρέψει στους ανθρώπους να γίνουν πιο δημιουργικοί.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ!

ΠΗΓΗ: «ΒΗΜΑ SCIENCE «

Comments on: "Αρχιτέκτονες metaverse, μεταφραστές ρομπότ και… ψυχολόγοι τεχνητής νοημοσύνης" (2)

  1. sintelius said:

    Καλημέρα σας!
    Μπορείτε να μας ενημερώσετε σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο Β2; Έχουν περάσει 7 μήνες….
    Με εκτίμηση,
    Στέλιος Αναστασόπουλος ΠΕ04. 04

  2. Αγαπητέ Συνάδελφε Καλησπέρα.
    Συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησής μου.
    Το μόνο αρμόδιο για να απαντήσει είναι το Help Desk της Επιμόρφωσης Β΄ Επιπέδου ( https://e-pimorfosi.cti.gr/ypostiriktikes-domes/help-desk ).

    Πάντως σε ερωτήσεις που έχουν γίνει από υποψήφιους στο Help Desk οι απαντήσεις είναι του τύπου «η διαδικασία είναι χρονοβόρα» , «να επισκέπτεσθε τη σελίδα για να ενημερώνεστε» , «δεν υπάρχει η δυνατότητα χρονοπροσδιορισμού των αποτελεσμάτων»….
    Είναι γεγονός ότι εφόσον δεν έχει γίνει ακόμη πρόσκληση προς τους διορθωτές το πράγμα θα τραβήξει…και γενικά στη ζωή όπου τα έργα καθυστερούν η κοινή αιτία είναι μία: Χρηματοδότηση, σύμφωνα πάντα με με την κοινή λογική… Υπομονή λοιπόν….

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.